På Vores Marked finder du et kæmpe udvalg af de skønneste sæber og cremer fra Marius Fabre.

Skal du holde fest?

Skal du holde bryllup, konfirmation, rund fødselsdag eller bare en stor fest, og står du selv for vinen? Så kontakt Vores Marked og byd dine gæster på en kulinarisk vinsmageoplevelse. Vælger du at købe vinen på Vores Marked, får du med hver vin et lille talekort, så du til festen kan præsentere historien bag vinen og vinproducenten.

Vores Valnøddeopskrifter 

Valnød-spinatsalat 

Du skal bruge: friske spinatblade, fast blåskimmelost, valnøddekerner, valnøddeolie, en god æblecidereddike, salt og peber.

Sådan gør du: Rengør og tør spinatbladene, skær skimmelosten i tern, knæk valnøddekernerne i kvarte, bland alle dele.  Bland salaten med valnøddeolie (ca. 3 spsk til 250 gram salat) og cidereddike. 

Tips: Ønsker du middagssalt, så tilsæt champignon i skriver samt ristet bacon i tern.  Baconternene ristes på en tør pande til de er gyldne, hæld dem derefter på en tallerken med køkkenrulle, så fedtet drypper af. 

Svampepasta med valnøddeolie 

Du skal bruge: Østershatte, kantareller eller almindelige champignoner, valnøddekerner, valnøddeolie, friskreven parmesan. 

Sådan gør du: Rengør svampene. Steg dem på en pande med en lille smule olivenolie. Tilsæt valnødderne. Kog pastaen. Vend pastaen med svampe, valnøddekerner og valnøddeolie (ca. 3 spsk. til 300 g. pasta). Drys friskrevet parmesan over i tallerkenen. 

Tips: Kan eventuelt serveres med kylling eller kalkunstrimler. 

Valnødder og ost 

Valnødder og ost passer vidunderligt sammen. I Grenobleområdet serveres der meget ofte valnødder til det daglige ostebord. Efter hovedretten og inden desserten spiser man altid ost i Frankrig.  Vil man gøre lidt ekstra ud af osten, så server den med lidt valnødfigenmarmelade, meget lækkert.

Bastilledagsmad

Foie Gras med Løgconfit

Små relativt tynde skriver flute ristes. Lad dem afkøle. Smør med Foie Gras. En lille teske løgconfit lægges ovenpå hver foie gras toast. Serveres med Clairette de Die Tradition. Alternativt serveres foie grasen med olivenfigenmarmelade eller valnødfigenmarmelade.

Salade Paysanne - fransk bondesalat

Du skal bruge: 1 stort friskt salthoved, en blå fast ost, champignon, bacon i tern, valnøddekerner.

Til dressing: Dijonsennep, god vin eller cidereddike, god olie gerne olivenolie. Alternativt valnøddeolie samt en god cidereddike

Rengør salathovedet. Pil blandene fra hovedet og portionsanret dem på store flade tallerkener. Skær den blå ost i tern. Champignonerne rengøres og skæres i skriver. Rist bacon på en tør pande. Når bacon er godt ristet hældes det over en tallerken med køkkenrulle under, så fedtet kan løbe fra. Anret champignoner, ost, valnøddekerner og bacon oven på salaten.

Fransk vinaigret: Rør ca. 2 spk Dijonsennep med 3 spk eddike. Tilsæt 4-5 spk olie, 1 spk af gangen, der langsomt røres i blandingen. Smag til med salt og peber. I stedet for vinaigretten kan du hælde lidt valnøddeolie over salaten samt lidt god cidereddike.

Fransk ostebord

Køb fx. 1 stk god brie, 1 stk Bleu dAuvergne, 1 stk fast fåreost. Anret ostene på en tallerken, pynt med friske jordbær. Serveres med lidt valnøddefigenmarmelade.

Crepes

Du skal bruge: 250 g. mel, 3-4 æg, 1/2 liter mælk, knivspid salt, 50 g smeltet smør.

Rør æg, mel og salt sammen. Tilsæt det smeltede smør. Rør mælken i af flere omgange. Hviler i køleskab mindst 30 minutter. 

Varm en pande med en tsk olie. Panden skal være ordentlig varm. Tilsæt en lille smule crepedej. Bages på hver side 1 minut.

De færdige crepes rulles med valnødchokocreme. Andre med abrikosmarmelade. Pyntes eventuelt med lidt flødeskum.

Bastillevin

Start med den prisbelønnede Clairette de Die Tradition til foi grasen. Til salaten drikken enten en Glou Bulles eller en Glou Rouge, og denne vin fortsætter vi med til osten. Til crepes drikker vi resten af Clairetten.

Apéritif Dinatoire - Middagsaperitif - Franske Tapas

I Danmark inviteres man oftest på middag eller frokost, og det er for det meste et siddende måltid. Det har sin charme, men hvis man gerne vil invitere mange mennesker og ikke har så meget overskud og tid, og måske heller ikke så meget plads, betyder det nogle gange, at man ikke får inviteret venner, familie eller naboer så ofte, som man egentlig gerne ville. Løsningen kan være en "Middagsaperitif", eller det man på fransk kalder en "Apéritif Dinatoire", noget som franskmændene er rigtig gode til og dyrker i stor stil. Ideen er, at man laver en aperitif, hvor man serverer så mange lækkerier, at gæsterne får nok mad til at stille deres sult, men det hele har form af en aperitif, hvor man ikke sætter sig til bords, men man sidder eller står rundt omkring i stuen. 

Middagsaperitif en rigtig hyggelig måde at mødes på, da det bliver lidt mindre formelt, end når man mødes til en middag. Gæsterne kan cirkulere rundt og snakke med hinanden, og folk bliver bare så længe de har lyst. Hvis man har børn, som man gerne vil have med, er det heller ikke noget problem. 

En middagsaperitif komponeres lidt som en traditionel middag. Der skal være lidt af det hele, grønsager, kød, ost, og til sidst noget sødt. 

Forslag til Middagsaperitif eller franske tapas

Vin

En god mousserende vin er perfekt til en Middagsaperitif, fx kan man starte med en Crémant de Die og senere gå over til den lidt sødere Clairette de Die. Hvis der er deltagere som ikke ynder vin med bobler, kan en god hvidvin også gøre det fx en hvidvin fra Savoie eller en hvid landvin fra Domaine Monier Pérréol. Er der gæster, der bedst kan lide rødvin, er det på ingen måde et problem. Så anbefales en lettere rødvin som en vin de pay fra Saint-Joseph eller hvis man har mange gæster en økologisk vin fra Ardèche.

Drikkevarer uden alkohol

Til dem der ikke drikker alkohol kan man eventuelt servere en abrikosnektar. Hvis børnene også skal forkæles, så egner abrikosnektaren sig også glimrende til dem.

Grønsager

Det er altid godt med mange grønsager til en aperitif. Man skærer gulerødder, blomkål, champignon og rød peber i strimler og laver en dip til. Dippen kan laves med græsk yoghurt, hvor der tilsættes krydderier. Lav fx en dip med karry, paprika og hvidløg. En anden med friske krydderurter som persille, timian og purløg. En dip med græsk yoghurt, hvori der røres en cremet blå skimmelost, er også dejlig.

Oliven

Til enhver god Middagsaperitif hører masser af oliven. De dejlige Nyons oliven har masser af smag og kan serveres på forskellig facon. Lav fx en skål med oliven uden noget tilsat, en skål med oliven vendt i lidt olivenolie tilsat hvidløg samt en skål med oliven vendt i olivenolie tilsat herbe de provence.

Tapenade

Dejlige toast med tapenade hører også til en Middagsaperitif. Brug eventuelt flutebrød, som skæres i tynde skriver og ristes let. Når skiverne er kølnet ned smøres med tapenade.

Paté og foie gras

En anden sikker vinder til Middagsaperitifen er toast med foie gras eller paté. Der er en god ide at bruge flutebrød, som ristes og afkøles lidt, inden brødet smøres. Hvis man vælger foie gras er det ekstra lækkert at servere den med lidt confit med oliven og figen. Enten anrettes en lille smule på hver toast, eller confiten sættes på fadet med foie gras toastene. 

Skinke cake

Har man mod på det, er en skinke cake en nem og lækker ret til Middagsaperitifen. Noget man meget sjældent får i Danmark.

Du skal bruge følgende: 200 g mel, 100 g revet ost, 200 g skinke i tern, 20 udstenede oliven i skiver, 6 æg, 2 tsk bagepulver, 1 glas hakket persille, 2 spiseskeer dijonsennep.

Rør mel og æg sammen. Rør bagepulveret i. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen. Hæld dejen i en smurt brødform. Bages i ovnen i 30 minutter ved 180-200 grader.

Ost med tilbehør

Køb 2-3 gode oste, fx en fast fåreost, et stykke lagret prima donna  og en god parmesanost. Hver ost skæres i små mundrette stykker og anrettes med en lille smule af tilbehøret på toppen. Til fåreosten kan man bruge figenolivenconfit eller honningolivenconfit. Til den lidt stærke prima donna foreslår vi lidt sødt som fx en lille klat figenmarmelade eller hybenmarmelade. Over parmesanosten hældes en lille smule trøffelhonning, det er en himmelsk delikatesse.

Lidt sødt

Det er fint at slutte en middagsaperitif af med en lækker kage. Lav fx en frugttærte med årstidens frugt. Eller lav en kage med valnøddecreme, vi kommer snart med et par opskrifter. Hvis tiden ikke rækker til en kage så afslut Middagsaperitifen med en god kop kaffe og lidt kandiserede valnødder samt chokoladevalnødder



e-mærket